Blog

Tipy pro snadnější žehlení

Tyhle tipy Vám usnadní žehlení. Jak jsme na ně přišli? Z vlastní zkušenosti a to se cení! Pokud je vyzkoušíte nejen, že Vám ušetří spousty času, nervů, ale už se bez nich ani „nevyžehlíte“.

1. Při praní volte program „lehké žehlení“

Pokud zvolíte tento program, který má nejčastěji ikonu žehličky doslova na něm začnete být závislý! Proč? Ihned po doprání prádla zjistíte, že Vaše prádlonení pomačkané a Vaše žehlička se o to míň bude muset při žehlení snažit.

2. Navlhčete prádlo vodou

Tento trik z Vás udělá mistry! Pokud se jedná o košile, které se Vám právě na ramínku usušili, tak je před žehlením navlhčete rozprašovačem s vodou. Nechte alespoň 5 min odpočinout a pak za9 Tipů pro snadnější žehleníčněte žehlit.

3. Dobře zvolená žehlička

Dobrá žehlička je základem všeho. Každý nemá žehličku s parní stanicí, ale to vůbec nevadí, protože úplněpostačuje žehlička s funkcí napařování, se kterou se také žehlení jedna radost. Napařovací žehlička je tou nejlepší variantou při žehlení bílých košil, na kterých je důležitý každý detail. A kde jinde poznáte lépe vyžehlenou košili než na bílé variantě?

4. Prkno s velkou žehlící plochou

Pokud se právě nyní rozmýšlíte jaké žehlící prkno si pořídit,  tak určitě   sáhněte po žehlícím prkně s velkou žehlící plochou! Ušetří Vám spoustu času a pokud jste nadšenci do vyžehleného ložního prádla budete převlékat postele ještě častěji.

5. Kvalitní potah na žehlícím prkně

To, že záleží na žehlícím prkně platí i pro kvalitní potah. Dle našich zkušeností  jednoznačně volte potah s metalickým povrchem, který odráží teplo a tím pomáhá urychlovat žehlení.

6. Po usušení v sušičce

Sušička na prádlo je velkým hitem a mnoho z Vás už jej má jako nepostradatelného pomocníka při praní. To, aby se prádlo ze sušičky nemuselo žehlit, stačí prádlo ihned po usušení vyndat, proklepat a teplé ještě složit. Samozřejmě toto neplatí u kousků, které opravdu vyžadují precizní vyžehlení.

7. Vyklepání prádla

Ihned po vyprání prádla v pračce každý kousek vezměte a pořádně jej vyklepejte a následně pověste. Košile na ramínka a ostatní prádlo na sušák. Vyklepání je nutný základ!

8. Péče o žehličku

Není nic horšího, než špinavá žehlička. Vodnímu kameni se žádná žehlička nevyhne, a proto je důležité jí čas od času propláchnout odstraňovačem vodního kamene. Další možné znečištění je na samotné žehlící ploše žehličky. Jedním příkladem je žehlení dětských oblečení, kde je většina plochy obohacena o obrázky či nápisy a snadno se Vám stane, že

9 Tipů pro snadnější žehleníbyť nechtěně tyto plochy přežehlíte. Vždy před žehlením, dokud je žehlička studená zkontrolujte plochu, aby byla dokonale čistá.

9. Perfektní světlo při žehlení

Žehlení při televizi nebo přítmí v místnosti kde žehlíte Vám jistě nepřidá na kvalitě žehlení. Při oblékání prádla pak zjistíte, že jej musíte znovu přežehlit a to Vám při ranním spěchu do práce určitě nepřidá. Takže myslete na správné osvětlení, ať Vaše práce nepřijde na zmar.


Líbil se Vám náš článek? Nezapomeňte se o něj podělit s příteli a sdílejte na Facebooku dole pod článkem. 
Pokud máte nějaké nápady na další příspěvek, neváhejte si o něj napsat u nás v kontaktním formuláři, budeme jedině rádi.

Этот веб-сайт использует файлы куки для предоставления услуг, настройки рекламы и анализа трафика. Информация о том, как вы используете этот сайт, посылается компании Google. Используя этот сайт, вы соглашаетесь на использование файлов cookie.

Сделать заказ