Blog

Jak nejsnadněji vyžehlit košili?

Naší nejčastější položkou v objednávkách jsou košile. Několika letou praxí se nám osvědčil postup, o který se s Vámi v tomto článku rádi podělíme.

Ještě předtím než začnete žehlit je důležitá připrava samotné košile. V dnešní době sušiček se také může stát, že usušené prádlo vyndáte ze sušičky třeba i po několika dnech. Takto přesušené košile, ikdyby jste se sebevíce snažili nikdy nebude možné perfektně vyžehlit. Když se nám dostane do rukou košile v takovémto stavu, tak jej den před žehlením navhčíme a necháme pověšené na ramínku. Tím dosáhneme narovnání vláken látky a snadněji docílíme perpektního výsledku.

1. Límeček 

Začínáme límečkem, který je jednodušší čaśtí a nepotřebuje téměr žádný komentář. Límeček žehlíme z lícní strany od špicky k druhé špičce.

2. Ramena

Pokračujeme vyžehlení části ramen, kdy košili natáhneme na žehlící prkno ze předu a žehlíme nejdříve jednou stranou ramene a následně druhou stranou.

3. Rukávy
Za nejsložitější čát považujeme rukávy. Začínáme vnitřní stranou části košile u zápěstí. Následně si rukáv narovnáme a žehlíme jej nejprve z přední strany. Než ovšem začneme plochu rukávu žehlit je výhodné si jej přejet rukou a narovnat, aby nám nevznikly nežádoucí přežehleniny na druhé straně. Žehlit rukáv začíname od ramene s směrem k zápěstí a stejně tak i z druhé strany.

4. Ostatní části

Následuje žehlení té nejobsáhlejší části, kterou je samotná přední a zadní část. Začneme pravou přední častí, kde je důležitý prostor okolo knoflíčků a pokračujeme na záda a končíme u levé přední části. Vyžehlenou košili pověsíme na ramínko a zapneme na první knoflíček, aby nedošlo ke zmačkání.

Líbil se Vám náš článek? Nezapomeňte se o něj podělit s příteli asdílejte na Facebooku dole pod článkem. 
Pokud máte nějaké nápady na další příspěvek, neváhejte si o něj napsat u nás v kontaktním formuláři, budeme jedině rádi.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Chci vyžehlit